...
VIK-Rakennus Oy - Se Luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Kylpyhuoneremontti Oulun Alueella - Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen

Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen?

Tekemällä kylpyhuoneremontin hyvissä ajoin voit välttää kosteusvaurion

Saamme hyvin useasti kysymyksiä missä asiakkaamme kysyvät milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen. Kylpyhuoneremontti on mittava projekti, joka tulee väistämättä ajankohtaiseksi jokaisessa asunnossa sen elinkaaren aikana. Koska kylpyhuone altistuu jatkuvasti kosteudelle, on remontin toteuttaminen suositeltavaa ennemmin kuin vasta suurempien vikojen tai kosteusvaurioiden ilmetessä.

Hyvin tehtynä kylpyhuoneremontti voi kestää yli 20 vuotta, kun vesieristeet ja laatoitus on asennettu oikein ja remontissa ollaan käytetty korkealaatuisia materiaaleja. Jos tingit asennuksessa tai materiaaleissa, saatat joutua tekemään uuden remontin huomattavasti lyhyemmän ajan kuluttua.

Tässä tekstissä käymme läpi merkkejä, jotka viittaavat kylpyhuoneremontin tarpeeseen. Jos tunnistat näitä merkkejä omassa kylpyhuoneessasi, ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnittelemme juuri sinulle sopivan kylpyhuoneremontin.

VIK-Rakennus Oy - Se Luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Kylpyhuoneremontti Oulun Alueella - Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen 1

Kylpyhuoneen käyttöikä – Kuinka usein kylpyhuoneremontti tulisi tehdä?

Kylpyhuonetta ei tarvitse uusia muutaman vuoden välein. Laadukas kylpyhuone on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä. Kun kylpyhuone lähestyy 20 vuoden ikää, on remontti syytä ottaa vähintään kuntotarkastuksen muodossa huomioon.

Jos kyseessä on vanha kylpyhuone, kattava kuntokartoitus paljastaa sen todellisen kunnon: laattojen ja tiivisteiden alla saattaa piillä alkava kosteusvaurio. Jos kylpyhuoneessa on kosteusvaurio, on kiireesti ryhdyttävä miettimään kylpyhuoneremonttia.

Muistisääntönä: harkitse vakavasti kylpyhuoneremonttia, kun kylpyhuoneen ikä ylittää 20 vuotta.

Jos sinulla on vanha kylpyhuone, tilaa luotettavalta ammattilaiselta kattava kuntotarkastus, jotta saat tarkan kuvan kylpyhuoneen todellisesta kunnosta ja tarvittavista korjauksista. Pelkkä pintapuolinen arvio ei kerro koko totuutta kylpyhuoneen tilasta.

VIK-Rakennus Oy - Se Luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Kylpyhuoneremontti Oulun Alueella - Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen

Kylpyhuoneen kosteusvaurio

Jos havaitset kosteusvaurion merkkejä kylpyhuoneessa, välitön kylpyhuoneremontti on käytännössä pakollinen. Pahimmassa tapauksessa voi olla tarpeen suorittaa laajempi prosessi, kuten tilan koneellinen kuivaus tai kostuneiden rakenteiden korvaaminen eli vahinkosaneeraus.

Tunnista kylpyhuoneen kosteusvaurion merkit:

  • Lattiakaivon liitokset ja läpiviennit vuotavat
  • Laatat irtoavat liitoksistaan
  • Seinissä on tummia kohtia tai värimuutoksia
  • Tunkkainen tai kellarimainen haju

Jos epäilet kylpyhuoneessa kosteusvauriota, ota välittömästi yhteyttä ammattilaiseen ja pyydä kattava kosteustarkastus. Kosteusvaurio voi johtaa suurempaan remonttiin ja moninkertaistaa kylpyhuoneremontin kustannukset.

VIK-Rakennus Oy - Se Luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Vesieristykset Oulun Alueella

Puutteelliset tai vaurioituneet vesieristeet

Kylpyhuone altistuu jatkuvasti kosteudelle, joten sen on oltava täysin vesitiivis. Laadukkaat ja oikein asennetut vesieristeet takaavat tiiveyden.

Vesieristeitä ei missään tapauksessa tule asentaa itse, vaan asennuksen tulisi suorittaa vain sertifioitu vesieristäjä. Virheellisesti asennetut vesieristeet johtavat lähes poikkeuksetta kosteusvaurioihin.

Älä ota turhia riskejä ja tilaa vesieristeiden asennus ammattilaiselta.

Jos edellinen kylpyhuoneremontti on tehty ennen 2000-lukua, on kylpyhuoneremontti suositeltavaa tehdä mahdollisimman pian. 1990-luvulla rakennetuissa kylpyhuoneissa vesieristeet todennäköisesti puuttuvat, sillä ne tulivat pakollisiksi vasta 2000-luvun alussa.

Jos kylpyhuoneessasi on puutteelliset vesieristeet, toteuta remontti mahdollisimman pian vähentääksesi kosteusvaurion riskiä.

VIK-Rakennus Oy - Se Luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Kylpyhuoneremontti Oulun Alueella - Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen

Kylpyhuoneen estetiikka ja ulkonäkö

Näyttääkö vanha kylpyhuone likaiselta ja nuhjuiselta? Onko sen värimaailma ja sisustus suoraan 90-luvulta? Kun kylpyhuoneessa ei enää viihdy, on kylpyhuoneremontti vähitellen tarpeen.

Kylpyhuoneen ulkoasulla on suuri vaikutus käyttömukavuuteen ja viihtyvyyteen, ja pienillä uudistuksilla voi saada merkittävää muutosta aikaan. Jos kylpyhuoneen rakenteet ovat hyvässä kunnossa, esimerkiksi pintaremontti tai kalusteiden vaihtaminen voi tuoda huomattavaa parannusta.

Kylpyhuoneremontin muistilista

  • Suunnittele remontti huolellisesti ja panosta laadukkaisiin materiaaleihin.
  • Kiinnitä erityistä huomiota vesieristeiden laatuun ja oikeaoppiseen asennukseen.
  • Tilaa kylpyhuoneremontti ammattilaiselta, jotta saavutetaan paras mahdollinen lopputulos.
  • Teetä kylpyhuoneremontti hyvissä ajoin vähentääksesi kosteusvaurion riskiä.
  • Jos havaitset kylpyhuoneessasi kosteusvaurion merkkejä, tilaa kuntotarkastus mahdollisimman pian.
  • Laadukas kylpyhuoneremontti nostaa asunnon arvoa huomattavasti.

Laadukkaat ja yksilölliset kylpyhuoneremontit Oulun alueella ammattitaidolla

Mikäli suunnittelet kylpyhuoneremonttia, ota rohkeasti yhteyttä. Tarjoamme ilmaisen kartoituksen ja suunnittelemme yhdessä parhaan mahdollisen remontin, joka täyttää toiveesi ja tarpeesi. Kauttamme hyödynnät myös valtion kotitalousvähennyksen kylpyhuoneremontissa.

VIK-Rakennuksen tekemät kylpyhuoneet on suunniteltu kestämään aikaa ja käyttöä, joten voit luottaa siihen, että lopputulos kestää pitkään. Korkea laatu ja ammattitaito näkyvät selvästi työnjäljessämme.

Jaa tämä artikkeli