...

Valesokkelin kengitys Yli-Kiiminki

Valesokkelin Kengitys Yli-Kiimingissä sekä Oulun lähikunnissa

Teemme talojen kengityksiä Yli-Kiimingissä sekä Oulun lähikunnissa niin yksityisille asiakkaille kuin myös taloyhtiöille sekä yrityksille – Tarvittaessa olemme valmiita tekemään kengityksiä myös Oulun alueen ulkopuolella. Käytämme kengityksissä termotuotteita varmistaaksemme kestävän ja laadukkaan lopputuloksen. Kengityksen yhteydessä asennamme yleensä myös lisälämmöneristyksen.

Valesokkeli, tai piilosokkeli, on rakennusalan termi perustusrakenteelle, jossa talon kivijalka näyttää ulkopuolelta normaalikorkuiselta, mutta talon runko on todellisuudessa maan tasalla tai sen alapuolella. 

Jos talossasi on valesokkelirakenne, tarjoamme maksuttoman tutustumiskäynnin kohteeseesi ja teemme tarvittavat vaurioselvitykset sekä laadimme korjaussuunnitelman. Olemme valmiita auttamaan sinua turvaamaan ja kunnostamaan talosi, jotta se pysyy terveenä ja kestävänä pitkään.

Kengityksien hinnat alkaen 500€/jm

VIK-Rakennus Oy - Se Luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Valesokkelin Kengitys Oulun Seudulla - Valesokkelin Korjaus

Näin talon kengitys etenee

VIK-Rakennus Oy - Se luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Valesokkelin Kengitys Oulun Alueella

Talon Kengityksen Hyödyt

VIK-Rakennus - Luotettava Rakennusliike Oulun Seudulla - Kosteuden Suojaus

Kosteuden
suojaus

Talon kengitys on tehokas keino estää kosteuden pääsy rakennuksen sokkelin alaosaan. Kosteus aiheuttaa sokkelin rapautumisen ja johtaa vakaviin vaurioihin talon rakenteille. Meidän kengitysratkaisumme suojaa rakennustasi kosteudelta ja pidentää rakennuksen käyttöikää.

VIK-Rakennus - Luotettava Rakennusliike Oulun Seudulla - Eristyksen parantaminen

Parantunut
lämmöneristys

Talon kengitys ei ainoastaan suojaa kosteudelta, vaan se myös parantaa talon lämmöneristystä. Tämä vähentää lämpöhävikkiä ja auttaa säästämään energiaa ja rahaa lämmityskuluissa.

VIK-Rakennus - Luotettava Rakennusliike Oulun Seudulla - Turvallisempi Asumisympäristö

Turvallisempi
asumisympäristö

Talon kengityksen myötä kotisi muuttuu turvallisemmaksi asuinympäristöksi. Kosteusvauriot ja homeen kasvu voivat aiheuttaa vakavia terveysriskejä. Korjattu sokkeli vähentää näitä riskejä ja auttaa varmistamaan, että kotisi on terveellinen ja miellyttävä paikka asua.

VIK-Rakennus Oy - Se Luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Valesokkelin Kengitys Oulun Seudulla - Valesokkelin Korjaus

Hyviä syitä valita meidät

01.

Ei Vain Tietoa,
Vaan Taitoa

Tunnemme valesokkelirakenteen erinomaisesti ja me pystymme valitsemaan tehokkaimmat korjausmenetelmät kohteeseen kuin kohteeseen. Laaja kokemuksemme ja erikoisosaamisemme kengityksistä takaavat korjausratkaisun, joka kestää aikaa ja säilyttää kodin pitkäikäisyyden.

02.

Laatu, Joka Näkyy
Jäljessä

Meille laatu tarkoittaa vain parhaiden sekä kestävimpien materiaalien käyttämistä ja nykyaikaisten korjausmenetelmien hyödyntämistä. Panostamme parhaisiin tuotteisiin ja käytäntöihin, jotta sinä saat ratkaisun, joka ei petä vuosienkaan kuluttua.

03.

Tarkkuus ja
Huolellisuus

Sitoudumme tinkimättömään tarkkuuteen ja huolellisuuteen talojen kengityksissä. Tavoitteenamme on varmistaa, että olet tyytyväinen joka vaiheessa - alkaen työn suunnittelusta aina lopputulokseen saakka. Uskomme, että hyvä työnjälki ja asiakastyytyväisyys kulkevat käsi kädessä.

VIK-Rakennus Oy - Se Luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Valesokkelin Kengitys Oulun Alueella - Valesokkelin Korjaus

Valesokkelin korjaus

VIK-Rakennus Oy - Se Luotettava rakennusliike Oulun Seudulla - Valesokkelin Kengitys Oulun Seudulla

Valesokkelin korjaus - Näillä tyyleillä se yleensä tehdään

Valesokkelin korjaus on tärkeä toimenpide, joka parantaa rakennuksen suojaa kosteudelta ja vahvistaa sen rakennetta. Valesokkelin korjausprosessi sisältää useita vaiheita, joista ensimmäinen on vanhojen seinärakenteiden alaosien poistaminen. Tämän jälkeen rakennetaan uusi kestävä koroke, joka nostaa seinän alaosan maapinnan yläpuolelle.

Valesokkelin korjaus voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla, ja valinta riippuu usein budjetista ja vaatimuksista. Ensimmäinen vaihtoehto on korjata sokkeli valamalla betoni muottiin. Toinen vaihtoehto on muurata korotus kevytbetoniharkoista. Kolmas vaihtoehto käyttää teräsjalkoja pystyrunkojen jatkona ja täyttää teräsjalkojen välit Finnfoam-eristepalkilla.

Näitä vaihtoehtoja voidaan harkita eri kustannusten ja aikavaatimusten perusteella, mutta on tärkeää huomata, että kyseessä ei ole yksinkertainen rutiiniremontti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Näitä kysymyksiä asiakkaamme kysyvät meiltä talon kengityksestä

Asiakkaamme kysyvät meiltä usein talon kengityksen kestosta, hintatasosta, käytettävistä materiaaleista, kengityksen tarkoituksesta ja tarpeellisuudesta sekä kengityksen vaikutuksista talon arvoon ja kestävyyteen.

Kerromme mielellämme yksityiskohtaisesti kengityksen vaiheista ja vastaamme kaikkiin kysymyksiin, jotta asiakkaamme voivat tehdä hyvin perustellun päätöksen kengityksen toteuttamisesta.

Ei. Noin kolmasosassa Suomen pienrakennuskannasta on käytetty valesokkelia, mutta niiden rakentaminen on lopetettu 1990-luvun loppupuolella.

Valesokkeleita löytyy ennen kaikkea 1960-1990-lukujen omakoti- ja rivitaloista.

Kyllä voi. Valesokkelin korjausmenetelmiä on erilaisia. Valesokkeleita on remontoitu perinteisesti joko korottamalla sokkelirakennetta harkoilla, valamalla tai ns. kengittämällä puurunko.

Valesokkelirakenteen korjauksessa alimmat puurungon osat korvataan epäorgaanisella aineella, esim. harkoilla tai metallilla.

Hyvin yleinen ratkaisu on valesokkelin kengitys, joka viittaa metallisten elementtien asettamisella maarajaan, ja siten suojaamaan puurunkoa.

Valesokkeli on hyvin yleinen vanhoissa rivitaloissa ja omakotitaloissa, jotka on rakennettu 70- tai 80-luvulla.

Tällöin valesokkelia käytettiin paljon rakentamisessa, mutta tänä päivänä se on luokiteltu riskirakenteeksi. Valesokkelin tunnistaminen on pääsääntöisesti helppoa, huomioi esimerkiksi nämä tunnusmerkit: 

  • talon sokkeli on korkeammalla kuin ulko-oven alareuna
  • taloon ei kuljeta ulkoportaita pitkin, vaan suoraan maan tasalta
  • talon sisällä ilma on tunkkainen, maakellarin hajuinen
  • talon asukkaat sairastavat jatkuvasti

 

Valesokkelin tunnistamisessa auttaa myös rakennuspiirustus, jota tutkimalla voit havaita, mikäli talon puurungon alaosa on maanpinnan alapuolella.

Valesokkeli on helposti riskirakenne, sillä se altistaa talon pohjan kosteusvaurioille. Talon puisten rakenteiden ollessa maan tasolla tai jopa sen alapuolella, maasta siirtyy helposti kosteutta rakenteisiin kapillaari-ilmiön avulla.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Ota Yhteyttä ja pyydä tarjous talon kengitykselle

Me tunnemme valesokkelirakenteen läpikotaisin ja tarjoamme sekä luotettavia että kestäviä kengitysratkaisuja. Talon kengitys suoritetaan tarkasti ja huolellisesti, jotta kengitys suojaa rakennusta tehokkaasti kosteudelta ja muilta vaurioilta.

Olemme valmiina auttamaan sinua jokaisessa vaiheessa kengitystä ja varmistamaan, että saat laadukkaan ja kestävän lopputuloksen. Ota yhteyttä jo tänään ja anna meidän hoitaa talon kengitys ammattitaidolla ja huolellisuudella.

Yhteystiedot

Emme käytä yhteystietojasi osana markkinointiamme. Yhteystietosi ovat ainoastaan meidän käytössämme ja pysyvät luottamuksellisena.

Valesokkelin Kengitys Yli-Kiimingissä

Missä muualla toimimme?